2021. február 25., csütörtök
FONTOS

Tizenhárom kortárs segítő vette át oklevelét

A napokban vehették át okleveleiket azok a 7. és 8. osztályos tanulók, akik előző év szeptemberében kortárs tanácsadó és segítő képzésre jelentkeztek. Ekkor még tizenöten voltak, a 120 órás tanfolyamot viszont tizenhárman fejezték be.

A diákok először egy harmincórás önismereti képzésen vettek részt, ezt követte húsz órányi csapatépítés. Ezek után emberi- és gyermekjogi ismereteket szereztek, mentálhigiénés személyiségfejlesztésen vettek részt, megismerték a szociális hálót, valamint a rendvédelmi hálózatot.
A Mi egy Másért Közhasznú egyesület kezdeményezése 2007-ben indult, azóta már tizenkét csoport végezte el a képzést. Szabó Enikő szakmai vezető elárulta, az itt szerzett ismeretek életre szólóak, és nemcsak azok számára lehetnek értékesek, akik a későbbiekben pedagógus, pszichológus vagy szociális munkás munkakörben szeretnének elhelyezkedni.

A képzést elvégző fiatalok korábban már a gyakorlatba ültették ismereteiket, hiszen több eseményen is segítőként voltak jelen. A nyár folyamán pedig a Játékvárosban kamatoztathatják megszerzett tudásukat.

Nézze meg ezt is:

Újabb gyulai úszó sikerekkel zárult két februári verseny

  Két rangos eseményen is szép eredményeket értek el a Gyulai Várfürdő fiatal úszói, legutóbb …