2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Átadták a gyulai Kézműves Sörfesztivál sörversenyének díjait

Péntek este hivatalosan is megnyitották az immár második alkalommal megrendezett Kézműves Sörfesztivált a Várkertben. Az eseményen Bora Imre főszervező elárulta, kollégáival több mint tíz napon keresztül, kedvezőtlen időjárás mellett dolgoztak azon, hogy az esemény kulturált környezetben valósulhasson meg. Hozzátette, szeretnék, ha a Kézműves Sörfesztivál hosszú utat járna be, és minél több vendég érkezne emiatt Gyulára.
Görgényi Ernő polgármester elárulta, ez alkalommal Hajdúnánás önkormányzatát hívták díszvendégül, ahol Szólláth Tibor polgármester nemcsak fogyasztja, hanem készíti is a minőségi söröket. Kiemelte, a rendezvény a kulturált sörfogyasztásról szól.

Takács Árpád kormánymegbízott felhívta a figyelmet a Gyulai Vár, a Várkert helyszínének történelmi jelentőségére.

A hivatalos megnyitót követően a Halott Pénz szórakoztatta a megjelenteket.
Szombat délután osztották ki a Central European Beer Awards 2019 díjait. A megmérettetésre 7 országból összesen 210 mintát küldtek be. Bora Imre kiemelte, a verseny célja a kisüzemi, kézműves és otthon készült sörök népszerűsítése, ezek minőségének javítása és elismerése.

Először a házi amatőr sörfőzők vehették át a bronz, az ezüst és az arany minősítéseket, utánuk pedig a kisüzemi sörmintákat méltatták hasonlóképpen. Az előbbi kategória Grand Champion díját, a tavalyihoz hasonlóan Bába Ákos vehette át Russian Imperial, fekete házi sörével. Elárulta, öt éve nevezett először ilyen jellegű versenyre, akkor ugyanezzel a mintával aranyérmet érdemelt ki.

A Ceva 2019 Médiadíját a Körös-Maros Biofarm pIPA elnevezésű sörmintája kapta. A kisüzemi kézműves kategória fődíját a lengyel Spółdzielnia Socjalna “DALBA” Gordyjskie söre nyerte el. Az üzem tulajdonosa elárulta, munkájukat nem a profittermelés, hanem a minőségi sörök előállítása motiválja.

Az ünnepélyes díjátadót követően a Lord, majd a Republic szórakoztatta a megjelenteket.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …