2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Az Eucharisztikus világkongresszusról tanácskoztak a papi találkozón

Szerdán tartották a Szeged-Csanádi Egyházmegye papjainak éves találkozóját, Gyulán.

A program fő témája a budapesti Eucharisztikus világkongresszusra való felkészülés volt. 1938 után 2020 szeptemberében második alkalommal ad otthont Magyarország a katolikus egyház 52. alkalommal megrendezett eseményének. A huszonkilenc résztvevő megvitatta az egyházmegye életének aktuális kihívásait, feladatait is, árulta el Kovács József általános püspöki helynök.

Az egyházmegye papsága tavaly február óta készül tudatosan az eucharisztikus kongresszusra. Második alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megszerveztek egy egyházmegyei zarándoklatot és találkozót a Csongrád megyei, erődtemplomáról ismert Óföldeákra. Ezen kívül olyan képzéseket, gyakorlatokat indítottak, mint például a Szentségimádás iskolája, mely Szegeden és Kisteleken indult útjára. Serfőző Levente oktatási helynök elárulta, a jövőben ennek megszervezését tervezik az egyházmegye több pontján.

2030-ban lesz ezeréves a Szeged-Csanádi Egyházmegye, Szent Gellért 1030-tól töltötte be a megye püspöki tisztségét. A jubileumig ugyan még tíz év van hátra, de már sokféle módon készülnek ennek megünneplésére.

A különböző feladatokat ellátó helynökök beszámolói után a résztvevők közösen imádkoztak a Nádi Boldogasszony Templomban. A program közös énekléssel, majd a jubiláns papok köszöntésével zárult.

Az összejövetel kötetlen formája lehetőséget adott arra, hogy az érintettek közvetlenebben, szabadabban beszélgessenek egymással, erősítve az egyházmegye papi közösségét.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …