2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Elbírálták a “Körös-parti terasz” tervezésére benyújtott pályázatokat

16 pályázat érkezett a gyulai önkormányzathoz a “Körös-parti terasz” környezetrendezési tervezésére.

A belvárosban, a sétáló utcára vezető műemléki téglahíd mellett egykor vendéglátó terasz üzemelt, azóta azonban jól láthatóan elvesztette valaha impozáns látványát, állapota pedig egyre romlik. A pályázati kiírás úgy szólt, hogy a benyújtók kizárólag anonim módon küldhetik be tervezeteiket, ezt sajnos 3 pályázó nem vette figyelemmel, így összesen 13 pályaművet vizsgáltak át.

A pályázatokban egészen érdekes ötletek kerültek terítékre – tette hozzá Béres István. Volt, aki egy hatalmas vasbeton szerkezetet álmodott meg, ahol hintázni lehetett volna, a város szándéka azonban egészen más irányba mutat. Cél, hogy növeljék a gyalogosforgalmat az Élővíz-csatorna partján, és vonzóvá tegyék mind a helyi polgárok, mind a turisták számára. Ezt úgy szeretnék elérni, hogy a rekonstrukció a Körös-parton meglévő természeti-, és épített környezeti értékek kiemelésével valósuljon meg.
Az eltérő pályaművek mindegyikében voltak olyan ötletek, melyek elnyerték a döntéshozók tetszését, azonban egyik sem volt tökéletes, így részlegesen több pályázó terve is megvalósulhat a fejlesztés során.

A szerda délutáni eredményhirdetésen az előbb említett döntést ismertették, és a projekttel kapcsolatos további teendőket is tárgyalták a pályázók és döntéshozók.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …