2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019.06.12.

Témák:

– Országos ötletpályázatot írtak ki a Kapus híd melletti, elhanyagolt terasz hasznosítására. Ennek eredményét szerda délelőtt hirdették ki, a legjobb mű az épített és a természeti környezet ötvözésére tett kísérletet. A városvezetés célja, hogy növeljék a gyalogos forgalmat az Élővíz-csatorna partján.

– Tizenhetedik alkalommal tartották meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye papjainak rendes évi, gyulai találkozóját. Az esemény fő témája a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusra való felkészülés, valamint az egyházmegye aktuális ügyeinek megvitatása volt.

– A sok csapadék miatt valamelyest csúszik a virágültetés, de hamarosan teljes pompájukban ragyognak Gyula közterületei. A 3Témában elhangzott, a Béke sugárúton tavaly elültetett gesztenyefák közül valamennyi megmaradt.

– Csütörtökön „Az 1956-os forradalom utáni megtorlás vidéki áldozatai” címmel rendez konferenciát a levéltár és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága a könyvtárban. A könyvhéthez kapcsolódó program során szót ejtenek a gyulai vezetők kiválasztásáról, az ellenállás végéről, illetve a perekről és azok ítéleteiről.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …