2024. április 19., péntek
FONTOS

Egy kilométeres járda épül a Halácsytól a Csókos útig

A napokban megkezdődött a járda felújítása a Halácsy utcától a Madách utcán át a Csókos út végéig. A péntek délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, a munkálatok több szakaszra bontva, várhatóan a nyár  végéig fejeződnek be.

A jelenlegi, megsüllyedt, elöregedett betonlapos járda elbontását követően a felújítás során 1,2 méter szélességben betonból építik újjá az 1,2 kilométeres szakaszt.

Kónya István kiemelte, az Észak-Törökzugban élők számára különösen fontos ez a beruházás.

Alt Norbert alpolgármester és Kiss Szabolcs képviselő hangsúlyozták, a szakasz túlsó végén, a Nagyváradi illetve a Sarkadi út felől jelentős gyalogosforgalmat bonyolít ez a szakasz.

A város 30 millió forintos pályázati támogatást kapott a járdaépítési program folytatásához – mondta Görgényi Ernő polgármester. Ehhez Gyulának 6 és félmillió forintos önerőt kellett biztosítania.

A 36 és félmillió forintból a Halácsy-Madách-Csókos szakasz mellett a Mátyás király utcán a Diófa és a Szent László utca közötti területet is rehabilitálták, itt már véget értek a munkálatok.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …