2024. július 19., péntek
FONTOS

LEADER fórumot tartottak a pályázatnyerteseknek

Csütörtökön tartott LEADER fórumot a Napkör Társadalmi Innovációs Egyesület, a művelődési központban. Az eseményen a vidékfejlesztési program keretében meghirdetett LEADER felhívásokra beérkezett támogatási kérelmek ügyfelei vettek részt.

A LEADER program egy olyan közösségi kezdeményezés, melyet az Európai Unió azzal a céllal hozott létre, hogy a vidékfejlesztésére szánt uniós forrásokat integráltan, a helyi politikai, gazdasági és civil szervezetek bevonásával használják fel. A Napkör egyesület akciócsoportja Gyula, Doboz, Sarkad, Elek, Kétegyháza és Lőkösháza számára tavaly januárban hirdetett pályázati lehetőséget eszközbeszerzési, infrastruktúrafejlesztési, valamint rendezvényszervezési céllal.

A civil szektor összesen 65 millió forintra, a vállalkozói 49 millió forintra, az önkormányzati pedig 66 millió forintra pályázhatott.

A csütörtöki fórumon Lászlóné Szabó Beáta, a kormányhivatal Agrár-Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának kérelemkezelési szakreferense a nyertes pályázók számára tartott előadást annak érdekében, hogy minél hamarabb és eredményesebben meg tudják kezdeni projektjeik megvalósítását.

Amennyiben szükség és igény van rá, a Napkör Társadalmi Innovációs Egyesület további fórumok megtartását tervezi előlegigénylés, változás-bejelentés, valamint kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános szabályok témakörökben.

Nézze meg ezt is:

Századik születésnapján köszöntötték Fülöp Elek Illést

  100. születésnapját töltötte a névnapján Fülöp Elek Illés, a gyulai  Adventista Szeretetotthon lakója. A …