2021. február 25., csütörtök
FONTOS

A nyári időszak veszélyeire hívják fel a figyelmet

Többek között az internet veszélyeire hívták fel a figyelmet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az Árpád Gyógy-és Strandfürdőben. A nyári időszakra vonatkozó legfontosabb vagyonvédelmi szabályokat, bűnmegelőzési tanácsokat ismertették az első helyszínen, Békéscsabán.

Az eseményen felhívták a figyelmet arra is, mikor nyaralni indulnak az emberek ne felejtsék el becsukni az ablakokat, bezárni a bejárati és a teraszajtót. Amennyiben hosszabb időre hagyják el otthonukat, kérjék meg rokonukat, ismerősüket, hogy rendszeresen ürítse a postaládát.

Elhangzott, kellő odafigyeléssel elkerülhetők az életveszélyes sérülések vagy a halálesetek. A legnagyobb veszélyt továbbra is a bányatavak, illetve a természetes fürdőhelyek jelentik, ahol kiszámíthatatlan a mélység, illetve a folyóvizekben az alattomos sodrás, örvény jelenthet veszélyt. A természetes vizeknél a kijelölt fürdőhelyeket kell választani, hiszen ott a szakszerű segítség is rendelkezésre áll, ha mégis bekövetkezne a baj.

Az elkövetkezendő időszakban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a megye többi fürdőhelyein is tanácsokat ad az embereknek.

Nézze meg ezt is:

Újabb tizennégyezer embert oltanak be Békés megyében

A szerdán Békés megyébe érkezett Synopharm-vakcinának köszönhetően egy héten belül újabb 14 ezer személy veheti …