2024. március 29., péntek
FONTOS

Győri Árpád az Almásy-kastély bádogozását elevenítette fel

Győri Árpád bádogosmester több mint húsz éve foglalkozik szakmájával. Elárulta, már gyermekkorában szerette a magasságot, az iparághoz vezető első lépést az jelentette, amikor felmászott a házuk tetejére, ez sikerélményt jelentett számára.

Kezdetekben kisebb munkákat, tetőfedéseket készített, később folyamatosan képezte magát, mestervizsgát tett. Végül elvállalta például a Miskolctapolcán található Barlangfürdő, valamint a gyulai Almásy-kastély bádogos munkáit. Utóbbiért 2017-ben Építészeti Nívódíjban részesült.

Győri Árpád felidézte, a kivitelező hiába támogatta maximálisan, a kastélyon végzett munkát végtelenül megnehezítette az esős időjárás.

Győri Árpás azóta is rendszeresen ellátogat azokra a helyekre, ahol valamilyen bádogos munkát végzett. Nemcsak azért, mert szabadidejében szívesen motorozik, kirándul, hanem mert rendszeresen ellenőrzi munkája minőségét.

Kézjegy című műsorunkban bemutatta békéscsabai műhelyét, valamint arról is mesélt, hogyan próbálja a pályaválasztás előtt állókat motiválni.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …