2021. március 4., csütörtök
FONTOS

Sok programmal készül a nyárra a Gyulai Várfürdő

Az idén 60 éves a Gyulai Várfürdő, így ebből az alkalomból június 16-án leplezték le és koszorúzták meg a vidéki Magyarország első egész alakos Erkel szobrát, amely Szőke Sándor alkotása.

Azon a hétvégén az utóbbi évek egyik legnagyobb vendégforgalmát generálta a létesítmény, hiszen 7200-an látogatták meg a fürdőt, melyből 2800-an gyulaiak voltak. A 60. születésnap alkalmából ezen a napon a helyiek ingyen léphettek be a Gyulai Várfürdő területére.

A vendégkör 80 százalékát magyar vendégek teszik ki, akik a kelet-magyarországi nagyvárosokból, illetve Budapestről érkeznek. A külföldiek közül többségben Romániából látogatják a Gyulai Várfürdőt, valamint egyre többen érkeznek Szerbiából, és Németországból.

A nyár folyamán több programmal készül a Gyulai Várfürdő. A gyerekes családok az elsődleges célcsoport, hiszen a bábszínház mellett Minimax családi hétvégét tartanak minden alkalommal, ahol animátorokkal, különböző foglalkozásokkal, zenével készülnek. Emellett hétvégenként nappali diszkót rendeznek a csúszdás medencénél.

Kun Miklós elmondta, a gyermekmedence felújítása a Magyar Turisztikai Ügynökség 100 százalékos finanszírozásával valósulhat meg. A tervek elkészültek, de az előzetesen szeptemberre kitűzött munkálatok ideje várhatóan egy évet csúszhat.

Nézze meg ezt is:

10 millió forintból újult meg az Esze Tamás utcai civil ház

  10 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége. Ebből …