2024. április 25., csütörtök
FONTOS

49-en vettek át diplomát a GFF gyulai karának évzáróján

Hálaadó szentmisével kezdődött a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Karának tanévzáró és diplomaátadó ünnepsége szombaton, a belvárosi katolikus templomban.

Kovács Péter esperes plébános kiemelte, a tanulók olyan hivatást választottak, mellyel hitet adva segíthetnek embertársaikon. Kifejezte reményét annak érdekében, hogy a végzett hallgatók munkájuk során is képviselik, és tovább adják majd azt az értékrendet, melyet a főiskola képvisel.

Az idei tanévben 49-en vettek át oklevelet Gyulán, a friss diplomások közül vannak, akik tovább kívánják folytatni tanulmányaikat, de olyanok is, akik a már meglévő végzettségüket bővítették szakirányú továbbképzéssel.

Kozma Gábor rektor emlékeztetett az immár 26 éves gyulai felsőoktatás folyamatos erősödésére. Hiszen a főiskolát számtalanszor gyarapodó családhoz hasonlítják, mely a mai ember- és hivatáshiányos világban az erőt, egészséget és a biztonságot képviseli – tette hozzá.

Homoki Andrea dékán elárulta, az itt töltött évek alatt igazi közösségé kovácsolódtak a hallgatók. A 49 végzett hallgató közül 14-en kiváló minősítést szereztek. Hozzátette, a főiskola tanulóinak lehetőségük van a szinte azonnali munkavállalásra.

Az ünnepségen a gyulai kar oktatói is elismerésben részesültek. Kozma Gábor címzetes főiskolai docensi kinevezést adományozott Fleischmann Enikő főorvosnak, Borbola Gábor alázatos és elhivatott munkavégzéséért rektori dicséretben részesült.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …