2021. február 28., vasárnap
FONTOS

40 éves munkásságot mutat be Széll János népi iparművész tárlata

A Vízügy Éjszakáját megelőző este folyamán Széll János fafaragó, népi iparművész tárlatát adták át a közönségnek, itt akár 40 évvel ezelőtt készült tárgyat is megcsodálhatott a közönség. Ennyi év telt el ugyanis azóta, mióta az alkotó fafaragással foglalkozik.

Ezzel a kiállítással ebbe a régen tartó pályafutásba enged betekintést. Az elkészült tárgyakat Széll János sokszor elajándékozza, célja az, hogy a különleges, népi motívumú faanyagok látványuk mellett valamilyen háztartásbeli funkciót is ellássanak, vagyis legyenek hasznosak.

Széll János nem először állította ki alkotásait Gyulán, ugyanakkor már hosszú idő eltelt azóta, hogy önálló tárlatát nyitották meg. A Békés Megyei Népművészeti Egyesülettel azonban jelentősen aktívabb szerepet vállal az alkotó, és az egyesület programjain rendszerint megjelennek a felvételeken is látható, általa faragott tárgyak.

A kiállításon 60 faragott tárgyat láthattak a látogatók. Széll János azt is elárulta magáról, hogy nem csak kisebb méretű tárgyakat készít, dolgozott már köztéri alkotásokon, például emlékoszlopokon, készített haranglábakat, vagy különböző játszótéri elemeket is.

Nézze meg ezt is:

Apor Vilmosról emlékeztek meg a róla elnevezett gyulai óvodában

Az egykori gyulai plébánosról, Apor Vilmosról emlékeztek meg Gyulán, a róla elnevezett, Boldog Apor Vilmos …