2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Bemutatták az 50 elszánt magyar nő című kötetet

Az ünnepi könyvhéten telt ház fogadta a tavaly megjelent, nagy sikerű 50 elszánt magyar nő című kötet író-olvasó találkozóját, a városi könyvtárban.

Az elsősorban gyerekeknek szóló könyv társszerzője, Neset Adrienn mellett Makai Erika szumóbajnoknő mesélt arról, kiket is nevezhetünk elszánt nőknek, és hogyan lehet megfelelni a társadalmi szerepeknek, elvárásoknak vagy önmagunknak. Makai Erika elárulta, hosszú éveken át tartó belső harcot vívott, melyet a szumó és a sportközösség segített legyőzni.

A szöveggyűjtemény megalkotásának elsődleges célja az volt, hogy az iskolások számára, mint segédanyag, kiegészítse a tanultakat azokkal a női karakterekkel, akik valamilyen módon hatással voltak környezetükre, akár úgy, hogy szembe szálltak az akkori társadalmi normákkal. A kötetben szereplő ötven nő a kultúra, sport, vagy tudomány terén elért eredményeikkel, életszemléletükkel példaértékűek lehetnek a fiatal generációk számára. Neset Adrienn elárulta, a több mint száz nő közül nehezen választottak. Az egyik szempont az elődök előtt való tisztelgés, a másik az úttörők, elsők kiválasztása volt.

Fodor Marcsi és Neset Adrienn már gondolkodik a folytatáson, hiszen a könyv a fiatal célközönség ellenére élvezetes lehet a felnőtt olvasók számára is.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …