2021. február 26., péntek
FONTOS

Szerdán és csütörtökön rendezik meg a Weöres Sándor Napokat

A tavalyi Székely János Napok után idén Weöres Sándor munkássága előtt tiszteleg a Gyulai Várszínház. Június 26 és 27-e között, vagyis szerdán és csütörtökön rendezik meg a nyári évad első tematikus programját, a Weöres Sándor Napokat.

Elek Tibor igazgató elárulta, az esemény célja az, hogy ráirányítsák a figyelmet a költő egész életművére, mivel az emberek alapvetően a gyermekverseit ismerik, így szükség van arra, hogy rávilágítsanak Weöres Sándor változatos írói tevékenységére.

Csütörtökön teltház előtt játsszák A holdbéli csónakos elnevezésű bábszínházi előadást. A Tünet Együttes Az éjszaka csodái című táncszínházi darabjára azonban még vannak szabad jegyek. A modern elgondolású darabot a látomásvers víziói inspirálták. Az előadás 18 órai kezdettel a művelődési központban tekinthető meg. 21 órától pedig a Psychét, a Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház közös bemutatóját láthatják az érdeklődők.

A Vidnyánszky Attila rendezte Psyché felújított változatában a színészgárda felvállalja a női princípium felfrissített, újragondolt változatát, ezúttal a várszínpadon.

Nézze meg ezt is:

Pénteken is kedvezőtlen adatok születtek, 82 új fertőzött Békésben

13153-ról pénteken 13235-re emelkedett az új koronavírus fertőzöttek tavaly március óta nyilvántartott száma Békés megyében. …