2024. április 20., szombat
FONTOS

Az egészségügyi pályát népszerűsíti a megyei kamara tábora

A hosszú iskolaszünet egyben a nyári táborok ideje is. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ezt a lehetőséget kihasználva indult el abba az irányba, hogy pályaorientációs táborokat szervezzen, ezeknél a szórakozás mellett az oktatást és a tájékoztatás szempontjait is figyelembe vették. Június 24-én kezdődött meg az az 5 napos napközis tábor, ahol a szabadidős programok egészségügyi tematikára épülnek. A táborozók kipróbálhatnak különböző – az ápoló szakmához kapcsolódó – ellátási formákat, akár szimulációs eszközök segítségével.

A tábor központja alapvetően Békéscsabán a Munkácsy Hotel, a napok során pedig több helyszínt is bejárnak a gyerekek. A programok között a békéscsabai tagkórház Skill laborja volt az egyik állomás, ahol találkozási lehetőséget biztosítottak számukra az egészségügyi szakemberekkel.

A beszélgetések mellett szakmai előadásokat hallgathattak meg a táborozók, filmeket nézhettek meg, ahol arról gyűjthettek tapasztalatokat, hogy ki, miért választotta az egészségügyi pályát. Természetesen az alap feladatokat ki is próbálhatták, ezeken a felvételeken éppen a sebellátást gyakorolták.

A kórházi feladatok bemutatása mindig intézménylátogatással egybekötött a tábor alatt. Csütörtökön Gyulára is ellátogat a 20 fős csoport, a Pándy Kálmán Tagkórházban a gyermekosztályt és az általános sebészetet mutatják be számukra.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …