2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Megkezdte a felkészülést a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Nagyot védett a kapuban Branimir Alekszics, hasonló momentumokra minden bizonnyal szükség lesz a következő hetekben az egyszeres szerb válogatott hálóőrtől.

A csapat immár Szeged-Csanád Grosics Akadémia néven – csütörtök délelőtt – kezdte meg a felkészülést az új, NB II-es idényre. A tréningen a sok ismerős arc mellett csak pár új ember tűnt fel.

Az edzés utáni sajtótájékoztatón Joao Janeiro, a gárda portugál vezetőedzője kiemelte: ez egy egészen kivételes, történelmi pillanat. – Nem láttam még olyat, hogy egy osztályváltás után egy csapat tagjainak kilencvenkilenc százaléka megkapja a lehetőséget a klubtól a folytatásra, itt viszont ez történt. A bajnokság első felében még nem szeretnénk konkrét célokat kitűzni, egyelőre meccsről-meccsre tervezünk, félévkor beszélhetünk majd arról, hova szeretnénk eljutni – hangsúlyozta. Joao Janeiro munkáját edzőként, elemzőként Paul Ceuşan, kapusedzőként Bagdi Ferenc segíti.

A klub három új játékost mutatott be, a fiatal kapus, Takács János egy rövid kitérő után tért vissza, a bal lábas támadó középpályás, Pintér Norbert Bácskatopolyáról igazolt a csapathoz. Jelentős erősítésnek tűnik az az Alekszander Jovanovics, aki korábban a Ferencváros és a Debrecen színeiben mintegy 170 NB I-es mérkőzésen szerepelt.

A gárda az első edzőmérkőzését július hatodikán, Kecskeméten játssza, a folytatásban a Füzesgyarmat, az Érd, a Balmazújváros, a Poli Temesvár és a romániai Szentmárton vár a csapatra. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia az új stadion, a Szent Gellért Fórum szeptemberi elkészültéig a gyulai Grosics Akadémián játssza a hazai meccseit.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …