2024. április 23., kedd
FONTOS

Semmelweis-napi elismeréseket osztottak ki Gyulán

Csütörtökön rendeztek Semmelweis-napi ünnepséget a megyei központi kórház gyulai tagkórházában. 1992 óta minden év július 1-jén ünneplik a magyar egészségügy napját, mivel 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz okának felfedezésében, illetve a betegség leküzdésében.

Ez a nap minden évben az ágazat legnagyobb ünnepe, hiszen ilyenkor köszöntik azokat, akik lelkiismeretesen és kötelességtudóan végzik munkájukat.
Becsei László főigazgató emlékeztetett, a tavalyi Semmelweis-emlékévben számos programot, kiállítást, konferenciát rendeztek az intézményben.

Hozzátette, az idén átadott H épület is az anyák megmentőjének nevét viseli. Emellett több mint 1,6 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően korszerűsítették a laboreszközöket, fejlesztették az egynapos sebészeti ellátás rendszerét, ápolási eszközparkot és nővérszállókat létesítettek, illetve áprilisban lezárult a skill-labor fejlesztése is.
Az ünnepségen Papp Zoltán szülészprofesszor emlékelőadásában részletesen kitért arra, hogy Semmelweis Ignác példája ma is a kitartó küzdelemre, a kockázatvállalásra és az igazságkeresésre ösztönzi az egészségügyben dolgozókat.

Az ünnepségen átadták az önkormányzat által tavaly megalapított Libor János díjat, melyet elsőként Fodor Zsuzsanna főorvos vehetett át.

Adamcsákné Plentri Edit, a Csecsemő- és gyermekosztály részlegvezető főnővére, valamint Liechtenstein-Zábrák József osztályvezető főorvos is kiérdemelte a Libor-díjat.

Áldozatos munkájáért “Kórházért” kitüntetésben részesült Szilágyi Imréné, aki immár negyven éve, elhivatottan végzi ápolói munkáját a szeghalmi tagintézményben.

“Kórházért” elismerésben részesült a Csecsemő- és gyermekosztály, valamint a Szülészet-nőgyógyászat kollektívája is.
Az elismerések átadását követően az esemény a többszörös véradók köszöntésével zárult.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …