2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019.06.28

Témák:

– “Kötelességünk a hősökre méltón megemlékezni” – fogalmazott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, a felújított világháborús temető ünnepélyes átadásán. Gyula önkormányzata, a Szeged-Csanádi Egyházmegye, a református egyházközösség valamint a Honvédelmi Minisztérium összefogásának köszönhetően 182 hadisírt, az emlékművet és az oda vezető 9 méteres sétányt renoválták a Szentháromság temetőben.

– A beavatkozás kultúrájáról át kell térni a megelőzésre – fogalmazott Takács Árpád kormánymegbízott egy, a munkabiztonságról szóló sajtótájékoztatón. Az esemény apropója az volt, hogy megkezdődött a munkahelyek biztonságáról szóló programsorozat.

– Szerdán rendezett irodalmi konferenciát a Gyulai Várszínház. A Weöres Sándor Napok nyitóeseményének célja az, hogy ráirányítsa a figyelmet a költő életművére különböző műfajokon és szövegelemzéseken keresztül.

– Az egészségügyi pályát népszerűsíti a megyei kamara öt napos tábora. A táborozók csoport megismerhette a békéscsabai és a gyulai kórház egyes betegosztályait, ahol a szakemberek segítségével az ápoló szakmához kapcsolódó ellátási formákat is elsajátíthatták a gyerekek.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …