2024. április 20., szombat
FONTOS

Eredményes évet tudhatnak maguk mögött a szegedi csapatok

Jól vizsgázott a Szeged-Grosics közössége

Remek évet zárt a Szeged-Grosics Akadémia „B”, vagyis szegedi divízió­ja, hiszen az U 14 és az U 17 is megnyerte saját bajnokságát. Ha a lapzártánkkor is zajló osztályozókon sikeresek lesznek, akkor jövőre a kiemelt NB II-ben öregbíthetik a klub hírnevét.

A 14-es korosztály legnagyobb ellenfele a bajnokságban a gyulai testvércsapat, vagyis a Szeged-Grosics Akadémia „A” volt. Ez a két gárda kiemelkedett a mezőnyből, számtalan nagy gólkülönbségű győzelem és magas színvonalú játék fűződik hozzájuk. A kiélezett csatából a végig kiegyensúlyozott szegedi fiúk jöttek ki jobban.

– Sok edzés van mögöttünk, minden hétvégén meccset játszottunk, vagyis mondhatom, sokat tettünk ezért az eredményért. Jól kiegészítjük egymást, a pályán mindenki más erényeket csillogtat – mondta a csapat középpályása, a huszonhét meccsen tizennyolc gólig jutó Murár András. Kiemelte, a gárda legfőbb erőssége az, hogy igazi közösséget alkotnak, a pályán kívül is vannak olyan programok, melyeken együtt vesznek részt.

Az U 17 is magabiztosan nyerte meg az NB III-as bajnokságot, ők az osztályozók első körében a Kisvárdát ütötték ki 6–4-es összesítéssel. A második, utolsó fordulóban a Vác vár Ioan Patrascu tanítványaira.

Halász László, az akadémia szakmai vezetője szegedi és gyulai viszonylatban egyaránt sikeresnek értékelte a mögöttünk lévő időszakot.

– Jól vizsgázott a közösségünk! A közös szakmai program mindkét telepen, vagyis Szegeden és Gyulán is jól működik. A munka átláthatóbbá és értékelhetőbbé vált. Ennek több ok miatt is most inkább Szegeden látszik az eredménye – mondta. A szakember hangsúlyozta, még ugyan döcög, de már működik a scout-rendszer, mely áttörést hozhat a tehetségek felfedezése, kiválasztása során.

Más hazai képzőhelyek mellett a Szeged-Grosics Akadémiát is megvizsgálta a belga Double Pass nevű cég. Halász László ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, sok mindenben már most megfelelnek minden kívánalomnak, a megtett javaslatok pedig hamarosan a vezetőség elé kerülnek.

 

Nemzetközi sikert ért el az U 9-es korosztály

Második helyen végzett a közelmúltban a Szeged-Grosics Akadémia U 9-es csapata a komáromi nemzetközi tornán. A gyulai fiatalok a két nap alatt nem kevesebb, mint tíz meccsen léptek pályára. A komáromi tornán a csapat legyőzte többek között a cseh Sigma Olomoucot, a Ferencvárost, és a döntőben is csak a MOL-Viditől kaptak ki. A júniusi bécsi döntő keményebb diónak ígérkezik, hiszen ott már a Juventus vagy az AS Roma is lehet ellenfél.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …