2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 07. 01.

Témák:

– A Gyulai Várszínház 56. évada mellett a XX. Körös-völgyi Sokadalmat nyitották meg péntek este a Várkertben. A három napos rendezvényen szinte elfeledett mesterségeket mutattak be a népi iparművészek, emellett Békés megyei táncegyüttesek előadásait kísérhették figyelemmel az érdeklődők a térség legnagyobb ilyen eseményén.

– Három nap alatt ezer színpadi fellépőt és több mint száz népi kismesterségi bemutatót láthattak a Körös-völgyi Sokadalomra érkezők. A dél-alföldi népművészet ünnepén idén a tájegység hagyományos viseleteit mutatták be a több ezer Gyulára érkezőnek.

– Szombaton immár második alkalommal rendezték meg a Kora Picniket az Almásy-kastély parkjában. A koraszülöttek családi napjának célja az ünneplés mellett a társadalom érzékenyítése, a figyelemfelkeltés, hiszen ma Magyarországon minden 10. gyermek korábban érkezik.

– Nemcsak hazai, hanem határon túli szenior úszók is indultak a hétvégén immár 49. alkalommal megrendezett Regele Károly versenyen. A Gyulai Várfürdőben mintegy 400 sportoló mérettette meg magát.

– Hétfőn alig öt óra alatt négy ittas járművezetővel szemben is intézkedniük kellett a rendőröknek a Gyulai Közúti Határátkelőhelyen.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 12.

Témák: – A város tíz pontján, összesen 255 millió forintból újulnak meg utak, útszakaszok és …