2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 07. 02.

Témák:

– Styr Kevin lett az AquaPalota egymilliomodik látogatója. A 2013-ban átadott létesítménynek köszönhető, hogy nem csak gyógyfürdőnek nevezheti magát a Gyulai Várfürdő, hanem a családok fürdőjének is.

– A magyar Himnusz első nyilvános bemutatójának a 175. évfordulójára emlékeztek az Erkel Ferenc Emlékházban. Ez alkalomból két emlékérmét is bemutattak, melyek a “Himnusz megzenésítése” elnevezést kapták. A 20 ezer és a 3 ezer forint névértékű érmékről a Magyar Nemzeti Bank igazgatója, Hergár Eszter beszélt.

– Semmelweis napi ünnepséget tartottak a Vigadóban a gyulai egészségügyi alapellátás területén dolgozók számára. Az eseményen idén is átadták a Libor János-díjat, illetve a címzetes főorvosi kinevezést.

– Története egyik legnagyobb sikerét érte el a napokban a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar. A kórus arany dicséretet kapott a keszthelyi országos minősítő hangversenyen.

– Szerdán, este kilenc órakor a Várszínpad ad helyszínt a Tizennyolc című történelmi drámának. Az Udvari Kamaraszínház előadása az első világháború idején, a Magyar Királyság utolsó három napján játszódik, és magába foglalja a Tisza István meggyilkolását is.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 22.

Témák: – Már hagyomány, hogy a víz világnapja alkalmából 2010 óta minden évben bemutatkozik az …