2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Az utánpótláson keresztül csökkentenék a munkaerőhiányt

Az Interreg román-magyar foglalkoztatási együttműködés programjai elsősorban a fiatalokat megszólító pályaorientációs képzéseken alapulnak. Az Európai Unió által támogatott projektben négy szereplő dolgozik a határmenti térséget érintő szakmai karrierfejlesztésen. A nagyváradi Don Orione alapítvány igazgatója, Miheller Péter az általuk vállalt feladatot ismertette pénteken, a Békés Megyei Kormányhivatalban megrendezett konferencián.

A Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a megyei kamara meghívására csatlakozott az együttműködéshez, ők a vállalkozói státuszt igyekszenek majd népszerűsíteni iskolákban és egyéb szakmai programokon.

Orosz Tivadar, a megyei kamara elnöke elmondta, az általuk szervezett programok során elsősorban a fiatalabb generációt szeretnék elérni, vagyis az utánpótláson keresztül igyekeznek csökkenteni a munkaerőhiányt.

A nyitókonferencián elhangzott, hogy következő feladatként a határmenti megyékben működő vállalkozásokat fogják megkeresni, ahol felmérik az igényeket, hogy mit szeretnének megvalósítani, fejleszteni a következő években.

Az Unió által támogatott projekt összköltségvetése hozzávetőleg 232 millió euró, vagyis mintegy 75 milliárd forint. A programban összesen 4 határon túli, illetve 4 magyarországi megye szerepel.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …