2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 07. 05.

Témák:

– A szakmai karrierfejlesztést szeretnék támogatni az Interreg román-magyar elnevezésű együttműködésen belül. A projekt célja, hogy a határmenti településeken csökkentsék a munkaerőhiányt, amihez a területen érintett munkáltatók véleményét, javaslatait is kikérik. A program nyitórendezvényeként szakmai konferenciát tartottak a Békés Megyei Kormányhivatalban.

– Országos elismerésben részesült Dézsi János, a gyulai könyvtár igazgatója. A szakember a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Békés megyei szervezetének elnökeként Székesfehérváron vehette át a Magyar Könyvtárosok Egyesületéért Emlékérmet.

– Sikeres a Gyulai termékeket népszerűsítő Gyuláról Gyulait elnevezésű marketing akció. Ebben a félévben ugyanis több száz szórólapot váltottak be a vállalat márkaboltjában. Pénteken díjazták az együttműködés legeredményesebb szolgáltatóját és szállásadóját, az IQ könyvesboltot és a Corso Butique Hotelt.

– Ifjúsági magyar bajnoki címet szerzett Taután Dominik súlylökő. A fiatal gyulai sportoló a 17.53 méteres eredményével beállította az új Erkel-csúcsot és a városi rekordot.

– Három helyszínen negyven eseménnyel várja az érdeklődőket a Gyulai Nyári Korzó. Az ingyenes programokat idén is a várkertben, a világóránál és a Harruckern téren rendezik.

– Elfogta a rendőrség azt a sarkadi férfit, aki az elmúlt két hónapban Békés és Bács–Kiskun megyében is családi házakból, melléképületekből és gépkocsikból lopott.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …