2024. április 19., péntek
FONTOS

Közel hatszáz gyermek vesz rész a Biztonságos átjárás táborban

Július 1-jén nyitotta meg kapuit a Biztonságos átjárás tábor a gyulai Gellény Birtokon.

Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület 2015 óta rendez nyári tábort a különleges bánásmódú és szociálisan rászoruló fiatalok számára, mivel e két csoport hasonló beilleszkedési és integrációs problémákkal szembesül élete során. Így az egyesület a megye 9 járásában élő általános iskolás korú gyerekek számára öt héten keresztül térítésmentesen nyújt hasznos kikapcsolódást.

Az egyesület kezdeményezéséhez idén csatlakozott a megyei rendőr-főkapitányság, a Belügyminisztérium, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei és az ifjúságvédelemmel foglalkozó pedagógusok a hátrányos helyzetű, nemzetiségi gyermekeket játékos, interaktív formában ismertették meg az alapvető szabályokkal, illetve azzal, hogyan ne váljanak áldozattá.

Az öthetes tábor közel hatszáz gyermek számára nyújt fejlesztő- és élményfoglalkozásokat, melyeket a város önkormányzata a kezdetektől fogva támogatott.

A gyermekek szórakozását, felügyeletét, ellátását és fejlesztését speciális sokirányú képzettségű szakemberek és önkéntesek végzik, hiszen a legjobb megoldás a segítségadásra a nyár hasznos és tartalmas eltöltése.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …