2019. október 17., csütörtök
FONTOS

A szerelmet értelmezi újra a Sztalker csoport előadása

A Sztalker csoport a Vízkereszt, de amúgy mindegy című, a Gyulai Várszínházzal közös bemutatójára készül, melynek próbája látható az alábbi képsorokon. A Shakespeare fesztiválon ebben az évben a komédiáké a főszerep, így a fiatalok körében igen népszerű csoport ezúttal a Vízkereszt újraértelmezésére tesz kísérletet. Ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében és Vecsei H. Miklós fordításában a húszas éveikben járó generációt szólítja meg Shakespeare gondolatait közvetítve. A rendező elárulta, a keddi, teltházas előadáson örömjátékot láthatnak majd a nézők.

A Sztalker csoport a közel egy évtizedes múltra visszatekintő azonos elnevezésű beregszászi fesztivál előtt tiszteleg, mivel ennek eszmeiségét próbálja továbbörökíteni nemcsak a színház, hanem egyéb közösségi kultúraközvetítő tevékenységeken keresztül. Fontosnak tartják például az olvasás népszerűsítését, a társművészetek pártolását. Valamint olyan aktuális témákat, érzéseket, világnézetet jelenítenek meg a színpadon, mely nem csak a csoport tagjait, hanem a fiatal generációkat is egyaránt érinti, fejtette ki Vidnyánszky Attila. Ilyen például a keddi előadás is, ahol a szerelem és az elmagányosodás kerül a középpontba.

A Vízkereszt, de amúgy mindegy főpróbája hétfőn, este kilenckor, az előadás kedden, ugyanebben az időpontban látható a Várszínpadon.

Nézze meg ezt is:

Közel kétezren láthatják a Toldi filmet a tematikus héten

A dupla telt házas sikert követően a film készítői úgy döntöttek, hogy Toldi hetet rendeznek …