2024. április 19., péntek
FONTOS

Rendkívüli ítéletidő pusztított Gyulán

Egy hatalmas, láthatóan egészséges fenyőt döntött ki a vasárnapi vihar Gyulán. A fa egy sándorhegyi lakóházra borult, mely megrongálódott. A környéken élők évtizedek óta nem tapasztaltak hasonlót.

A mezőgazdasággal foglalkozók is jelentős károkat szenvedtek el, ezeken a videóban az látszik, hogy a kukoricát is elverte a jég. Nem jártak jobban a fóliások sem, Márkus György milliós nagyságrendűre taksálta az őt ért kárt. Azokon a paprikákon, melyeket elkapott a jég, valósággal léket ütött. A nem éppen szívderítő látványt Kardos Mihály mutatta meg. Ő szinte tornádó szerű szelet tapasztalt.

A Csigakertben a japán akácot is megrongálta az ítéletidő, a Gyulai Közüzemi Kft munkatársai a tűzoltókkal vasárnap elsőként az utakat, kerékpárutakat igyekeztek megtisztítani, hétfőn tovább folytatódott a munka. A vihar Gyula legkülönbözőbb részein pusztított. Ilyenre, vagyis hogy a város több területén is nagy erővel csapjon le, még nem nagyon volt példa – derült ki Bányai György üzemvezető helyettes szavaiból.

A károk elhárítása hétfőn még nagy erőkkel zajlott, ez a folyamat várhatóan több napot is igénybe vesz.

Nézze meg ezt is:

Az észt nagykövet tartott előadást a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán

  2023-ban a finn, idén pedig az észt nagykövet látogatott a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai …