2024. április 20., szombat
FONTOS

Segít a város a viharkárt szenvedett gyulaiaknak

A vasárnapi viharkárok miatt több intézkedésekről született döntés kedd reggel – írta Görgényi Ernő polgármester facebook oldala.

1. Dr. Csige Gábor jegyző megkeresi a biztosítótársaságokat, arra kérve őket, hogy soron kívül kezdjék meg a kárfelmérést, és azokat az ügyeket kezeljék prioritásként, amelyek a vasárnapi gyulai viharral vannak összefüggésben.
2. A Gyulai Közüzemi NKft. a telken belül a vasárnapi vihar során keletkezett zöldhulladékot térítésmentesen elszállítja.
3. A Gyulai Közüzemi NKft. a vihar során megsérült és további károkozással fenyegető fákat kivágja, illetve azok gallyazását elvégzi, telken belül is, térítésmentesen, elsősorban a vihar által leginkább érintett Sándorhegyen és Kálvárián.
4. Települési támogatási kérelmet nyújthat be a Polgármesteri Hivatal szociális osztályához az a magánszemély-tulajdonos, aki a vasárnapi viharkárok következtében létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került.
5. A fóliás növénytermesztést folytató magánszemélyek a vis maior alapból kérelemre támogatásban részesülhetnek.

A támogatási kérelmet valamennyi esetben július 18-ig kell benyújtani a Polgármesteri Hivatal szociális osztályára.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …