2024. március 29., péntek
FONTOS

Utcaszínház a gyulai Világóránál a Shakespeare Fesztivál nyitónapján

Shakespeare Szentivánéji álom című komédiáját elevenítették fel hétfő délután a Békéscsabai Jókai Színház Színitanházának első éves hallgatói, Gyulán.A felvételeken éppen a próbafolyamatok láthatóak, ahol mindenki fokozott koncentrációval végezte a dolgát, hiszen nem mindennapi körülmények között léptek fel a tanulók, délután ugyanis a belvárosban, a világóránál adták elő a komédia egyik részletét.

A szerelmi dráma természetesen ebből a Shakespeare darabból sem maradt el.

A hallgatók vezető tanára, Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész volt.

A délutáni órákban az utcaszínházi előadás helyszínén, a gyulai Világóránál zajlott a produkció. A Szentivánéji álom című vígjátékot Shakespeare 1595-ben írta, máig ez számít az egyik legjátszottabb darabnak. A mesteremberek bohókás előadása elnyerte az utcán sétálók figyelmét, és sokan álltak meg, hogy végig kísérjék a hallgatók előadását.

A XV. Shakespeare Fesztivál nyitónapja mellett július 9-én a Kossuth téren, július 11-én pedig a Harruckern téren is látható a Színitanház hallgatóinak előadása.

A Szentivánéji álom története nem csak a járókelők előtt elevenedett meg az idei Shakespeare Fesztiválon, hiszen július 14-én egy iráni teátrum is a nagy sikerű komédiával érkezik az Erkel Ferenc Művelődési Központba.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …