2024. április 25., csütörtök
FONTOS

356-an léptek színpadra az Országos Szenior Táncfesztiválon Gyulán

Telt ház fogadta a művelődési központ színpadára lépett 356 fellépőt a szombaton megrendezett szenior táncfesztiválon.

A tizenegyedik alkalommal életre hívott országos rendezvényre Vas-, Borsod- és Hajdú-Bihar megyéből is érkeztek táncosok. A formációk között több olyan is volt, akik rendszeres résztvevői a megmérettetésnek, de olyanok is akadtak, akik idén mutatták be először produkciójukat. Ilyen volt a Budapestről érkezett NE-FELEJCS Senior Táncegyüttes, árulta el Szabó Jolán, az együttes legújabb tagja. A tizenhat fős csoport Örömkör-Mix elnevezésű koreográfia próbáihoz ugyanis csupán másfél hónapja csatlakozott.

A bemutatott 46 produkció között egyaránt helyet kaptak a standard- és a néptánc előadások, de számos modern, egyedi koreográfiát is láthattak a művelődési központba érkezők, melyeket neves szakmai zsűri értékelt. Virág Veronika balettmester elárulta, az ítészek nemcsak az idei, hanem az elmúlt évek teljesítményével is összehasonlították a látottakat.

Az eseményen Csendes Ferenc saját festményét ajándékozta Szrenka Pálné főszervezőnek, akit a tavalyi évben jutalmaztak meg a Magyar Kultúra Lovagja címmel.

Az országosan egyedülálló rendezvény célja a tánc, mint az időskori testmozgás egyik leghatékonyabb eszközének népszerűsítése. Hiszen amellett, hogy kedvelt szórakozási forma, olyan közösségi élményt nyújt, mely segít az elmagányosodás elkerülésében, valamint a testi és szellemi frissesség megőrzésében is nagy szerepet játszik.

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége egész évben számtalan egészség- és sportnapot rendez annak érdekében, hogy a tánc mellett ilyen módon próbálják kielégíteni az idősek mozgásigényét.

 

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …