2020. május 30., szombat
FONTOS

Három beruházásra készülnek a Ferencesek terénél

Korábban 6,5 millió forintból újult meg a Ferencesek terén vezető út egy része, a közeljövőben pedig további 7,5 millió forint értékben fejezik be a szakasz másik, az ötös iskola irányába vezető felét – mondta el a körzet önkormányzati képviselője. Mittag Mónika arról számolt be, a környéken a nyár végén, ősz elején több fejlesztésre is sor kerül.

A Ferencesek tere környékén egy harmadik fejlesztésről is beszámolt a képviselő, az útszakasz végét keresztező Szőlős utcában a járdalapokat cserélik majd ki. Itt a járdalapok elmozdultak, néhol balesetveszélyes szintkülönbséggel. Emellett az esős időszakban ezen a szakaszon a csapadékvíz is megmarad, a sártól pedig járhatatlanná válik.

A Ferencesek terére vezető Bárány utcában nyár végén szintén elkezdődnek a munkálatok, itt 23 millió forint értékben építenek ki csapadékvíz-elvezető rendszert. Ebben az utcában a jelenlegi útburkolatot nem szükséges felmarni a beruházáshoz, a vízelvezetés anélkül is megoldható. Mittag Mónika hozzátette, a Bárány utca mellett a Gárdonyi Géza utcában is elrendezik a belvízelvezetés problémáit.

A munkálatok mindhárom területen a nyár végén, szeptember elején kezdődnek.

Nézze meg ezt is:

Újabb nyertes megyei pályázatok

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újabb közel 4,5 milliárd forint értékben 28 …