2024. április 19., péntek
FONTOS

Orosz színészek vonultak Gyula belvárosában

A Vízkereszt, vagy amit akartok fináléjának egy részletével vonult az utcára szerdán és csütörtökön az orosz U Moszta színház.

Csütörtökön, a borús időben kevesebben látták őket Gyula utcáin, de szerdán nagy sikerük volt, sokan felkapták a fejüket a szereplőket és nem utolsósorban a hajót látva.

Szergej Fedotov harmincegy éve alapította a színházat a Káma folyó melletti, közel egymilliós orosz nagyvárosban, Permben. Azt mondta, ez egy misztikus társulat, mely rengeteg energiát visz az előadásokba. – Először vagyunk Magyarországon. Nagyon örülünk, hogy elhozhattuk Shakespeare-t egy ilyen csodás városba. Nálunk az a szokás, hogy az előadás előtt két-három órával  kimegyünk az utcára. Ez népszerűsíti a darabot, és a színészek is jobban beleélik magukat a szerepbe – mondta a rendező.
Az orosz U Mosta Színház intrikával és rejtélyek örvényével fűszerezett darabot mutatott be Gyulán. A XV. Shakespeare Fesztiválon számos nemzetközileg jegyezett társulat lép fel Gyulán, ebbe a sorba illeszkedett az oroszok előadása is.

Nézze meg ezt is:

133 bonbont bírált a szakmai zsűri Gyulán

  2023-ban hívták életre először azt a bonbon versenyt, mely a májusi pálinkafesztivál egyik fontos …