2020. július 4., szombat
FONTOS

Orosz színészek vonultak Gyula belvárosában

A Vízkereszt, vagy amit akartok fináléjának egy részletével vonult az utcára szerdán és csütörtökön az orosz U Moszta színház.

Csütörtökön, a borús időben kevesebben látták őket Gyula utcáin, de szerdán nagy sikerük volt, sokan felkapták a fejüket a szereplőket és nem utolsósorban a hajót látva.

Szergej Fedotov harmincegy éve alapította a színházat a Káma folyó melletti, közel egymilliós orosz nagyvárosban, Permben. Azt mondta, ez egy misztikus társulat, mely rengeteg energiát visz az előadásokba. – Először vagyunk Magyarországon. Nagyon örülünk, hogy elhozhattuk Shakespeare-t egy ilyen csodás városba. Nálunk az a szokás, hogy az előadás előtt két-három órával  kimegyünk az utcára. Ez népszerűsíti a darabot, és a színészek is jobban beleélik magukat a szerepbe – mondta a rendező.
Az orosz U Mosta Színház intrikával és rejtélyek örvényével fűszerezett darabot mutatott be Gyulán. A XV. Shakespeare Fesztiválon számos nemzetközileg jegyezett társulat lép fel Gyulán, ebbe a sorba illeszkedett az oroszok előadása is.

Nézze meg ezt is:

Festmények és gravírozott üvegtárgyak a Gyulavári Kastélyban

    “A Körforgás” című kiállítással találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a Gyulavári Kastélyba. A két …