2024. április 19., péntek
FONTOS

Rangos nemzetközi fesztiválon vett részt Németországban a Harruckern Táncegyüttes

99999

A németországi Bautzen városából készült videóüzenetben üdvözölte az itthoniakat a Harruckern Néptáncegyüttes. A gyulai delegáció a közelmúltban vett részt azon a nemzetközileg is magasan jegyzett néptáncfesztiválon, ahol 4 kontinensről összesen 17 egyesület képviseltette magát. A hazatérő táncosok remek hangulatról számoltak be hazatérésük után, a négy élménydús napon pedig rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek. – mondta el Horváth Péter néptáncpedagógus.

A CIOFF, vagyis a Fesztiválszervezők Nemzetközi Szervezete által is elismert eseményen a táncegyüttesek olyan hazai örökséget mutattak be, amely az UNESCO Világörökség részeként is számon van tartva. A Harruckern Táncegyüttes a táncház módszerét, mint hungarikumot mutatta be.

Június első napjaiban Bulgáriában is részt vett egy fesztiválon a táncegyüttes, itt azonban a fiatalabbak kaptak szerepek, hiszen ez az esemény egy nemzetközi gyermek táncfesztivál volt.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …