2021. február 27., szombat
FONTOS

Egyházmegyei zarándoklatok

Második alkalommal zarándokoltak Óföldeákra a Szeged-Csanádi Egyházmegye hívei

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében a Szeged-Csanádi Egyházmegye második alkalommal rendezett zarándoklatot és találkozót Óföldeákon május 25-én.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye tavaly szervezte meg először a találkozót a NEK-re való készület jegyében – azzal a céllal, hogy elősegítse az egyházmegye lelki megújulását és erősítse az összetartozást.

Idén több mint nyolcszázan tették meg a hat kilométeres utat Földeákról a Szűz Mária Keresztények Segítsége elnevezésű erődtemplomhoz, Óföldeákra. A gyalogos zarándoklat során négy állomáson hangzottak el elmélkedések és énekek.

Az óföldeáki templomban a jelen lévő atyák hálát adtak hivatásukért, a hívek pedig – körbeállva a templomot – újabbakért fohászkodtak. Az ebédet követően számos program várta a zarándokokat: hittanosok találkozója, diákok zenés és néptáncos fellépései, mozgásos ügyességi játékok, szentségimádás.

– Sokakhoz eljutott a zarándoklat híre, amely az egyházmegyei identitás erősítésére is szolgált – mondta az eseményt követően Serfőző Levente, a rendezvény egyik főszervezője. – Háromszor annyian voltunk, mint tavaly. Üzenet ez a számunkra: van igény a találkozásra.

A zarándoklat szabadtéri szentmisével zárult, amelyet Kiss-Rigó László püspök mutatott be.

Nézze meg ezt is:

Sarkadon év közben is aktív a felekezetek közötti együttműködés

Rövidített ökumenikus imahetet tartottak január 22–24. között a Békés megyei kisvárosban, Sarkadon. Január 22-én, pénteken …