2024. április 19., péntek
FONTOS

Közel hatszázan vesznek részt az idei ÁGOTA Táborban

“10 napos mennyország” és “földi paradicsom”. Ezekkel a szavakkal jellemezte Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke az immár huszonharmadik alkalommal megrendezett ÁGOTA Tábor hangulatát, közösségépítő erejét.

Kifejtette, önmagunkon múlik, hogy képesek vagyunk-e boldogok lenni, vagy segítséget kérni e lelki állapot eléréséhez, az ÁGOTA Tábor erre nyújt lehetőséget minden alkalommal, hogy az ide érkező gyerekek feltöltődjenek, az itt szerzett örömből erőt merítsenek egész évben.

Az ÁGOTA Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója rendezvénye az ország egész területén állami gondozásban élő gyerekeknek tíz napon keresztül nyújt életre szóló élményt. Idén több mint 400 gyermek és közel 200 segítő vesz részt az Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozóján (ÁGOTA) Doboz-Szanazugban. A tábor alapvető üzenete az, hogy tudatosítsa az állami gondozásban élő gyermekekkel, hogy ugyanúgy, mint mindenki, ők is szerethetőek, elfogadhatóak, fejtette ki Kothencz János, az ÁGOTA életre hívója. Ezt élmény- és terápiás programokkal próbálják megvalósítani. Ebben az évben a jövőkép és a kiszolgáltatottság köré összpontosulnak e terápiás foglalkozások.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért felelős államtitkára,
Fülöp Attila kiemelte, közös cél a gyermekek családban tartása, és az ehhez szükséges feltételek és segítség biztosítása. Így egyre inkább háttérbe kell szorítani az intézményesítést, azt, hogy a traumát átélt fiatalokat kiemeljék otthonukból. Ehhez kapcsolódik az a megállapodás, mely a Csongrád megyei gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének hatékonyabbá tételét szolgálja. Mivel egy közel egy éven át tartó munka eredményeként írásba foglalták a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjainak pontos feladatát, valamint a szükséges lépéseket a segítségnyújtásban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …