2021. március 1., hétfő
FONTOS

Erasmus-kongresszus Cipruson Előadás 
a Gál Ferenc Főiskoláról

Az ERACON 2019-re, az Erasmus-koordinátorok éves kongresszusára a ciprusi Paphoson került sor május 1–4. között. Sorrendben ez volt a harmadik alkalom, hogy a Gál Ferenc Főiskola képviseltette magát a felsőoktatás legjelentősebb nemzetközi eseményén.

Az idei konferencián csaknem 30 ország 1000 intézményi képviselője vett részt. A kongresszuson Thékes István docens, külügyi titkár tartott előadást a Kozma Gábor rektorral közös empirikus kutatásuk eredményeiről “The Effect of Teachers’ Participation in Erasmus+ on the Succes of Internationalization of Gál Verenc College” címmel. A teltházas elő­adását a hallgatóság érdeklődéssel fogadta, többüket hasonló kutatásra indítva.

A konferencián Thékes István öt újabb együttműködés kialakításáról is tárgyalt külföldi egyetemekkel.  A plenáris ülésen a rendezvény fővédnöke nevében Petri Bernadett adott tájékoztatást a következő hét­éves ciklusról. Az is elhangzott, hogy egyszerűsödik az ERASMUS+ elnevezés és ERASMUS lesz a neve, valamint hogy 2020-tól megduplázódik a támogatás mértéke.

A munkaerőpiacon azoknak a hallgatóknak van lehetőségük a sikerre, a karrierre, akik külföldön, nemzetközi környezetben is tapasztalatot szereznek, amit itthon még jobban hasznosíthatnak. Ehhez minden segítséget megad a Gál Ferenc Főiskola, ahol a hallgatók számára már nem csupán lehetőség, hanem kifejezett elvárás a külföldi tanulmányokon való részvétel. A GFF megszervezi hallgatóinak 40 külföldi partnere valamelyikénél és akár a világ bármelyik egyetemén a fogadókészséget, itthon pedig beszámítja a kinti tanulmányokat, és az ösztöndíj mellett kiegészítő és szociális támogatás elnyerésében is segít.

Nézze meg ezt is:

A Don-kanyarban elesett hősök előtt tisztelegtek Szegeden

78 éve történt 1943. január 12-én kezdődött a II. világháború magyar szempontból legtragikusabb harci eseménye, …