2024. április 19., péntek
FONTOS

Épül a kerékpárút Gyula és Városerdő között

Ha nincs is igazán szem előtt, de azért folyik a Gyulát és Városerdőt összekötő kerékpárút építése – hívta fel a figyelmet a hétfői, az egykori remetei gyermekotthon mögötti területen megtartott sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester.

Elmondta, az útról ugyan nem látszik, de az árvízvédelmi töltésen már javában zajlik a kivitelezés, mint a képeken is látható, a Kisdelta tározó mellett olyan, masszív betonutat építenek, mely adott esetben a több tíz tonnás nehézgépeket is elbírja.

Éppen két éve írták alá azt a 400 millió forint értékű támogatási szerződést, melynek köszönhetően a Temesvári út egy szakasza mellett a Gyula és Városerdő közötti kerékpárút is megépülhet, így teljessé válik a fürdőváros és Sarkad, vagy akár Nagyszalonta közötti szakasz.

A várhatóan nyár végére elkészülő kerékpárút sokaknak jelent majd nagy segítséget, ugyanis a Városerdőről, illetve Sarkadról kerékpárral munkába járók ezentúl biztonságban közlekedhetnek. A városvezetés abban is bízik, hogy turisztikai vonzereje is lesz a kerékpárútnak.
Ha minden a tervek szerint alakul, a munkálatok szeptemberben a teljes szakaszon befejeződnek.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …