2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Városerdőn okozta a legtöbb kárt a vasárnapi vihar

Több Békés megyei településen is fákat döntött ki a vasárnapi vihar.

A tegnapi nap folyamán országszerte közel 500 helyszínre riasztották a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Kelet-Magyarországról érkezett. Gyulán a legjelentősebb károkat Városerdőn okozta a vihar. A területen a szinte tornádó erejű széllökések hasonló pusztítást végeztek az elmúlt hétvégén, mint ami pár hete volt tapasztalható Sándorhegyen. Csak Városerdőn 29 helyszínen kellett beavatkoznia a katasztrófavédelem dolgozóinak.

Városerdőn a legnagyobb kár a felsővezetékeket érte. Szinte nincs olyan mellékutca, ahol ne rongálódott volna meg az elektromos vezeték, ebből kifolyólag még a mai napon sem volt áram a területen. Az utcákban nagyon sok fa dőlt ki, volt ahol magánterületre, ezzel kerítéseket megrongálva. A Közüzemi Kft. ebben a helyzetben azzal tud segíteni, hogy az ebből keletkezett növényi hulladékot fel tudják darabolni és elszállítják a területről.

A növényi hulladék elszállítását a 362-377-es telefonszámon kérheti a lakosság. Abban az esetben, ha közterületről dőlt fa ingatlanra vagy kerítésre és rongált meg bármilyen magántulajdont, akkor ezt szintén a Közüzemi Kft.-nél kell bejelenteni, ugyanis a város rendelkezik biztosítással az ilyen esetekre, és a biztosítón keresztül rendeznék a felmerült károk költségét.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …