2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A város arculatának teljes megújítását tervezik

A grémium összesen hat napirendi pontot tárgyalt a július 30-i rendkívüli ülésen, és mindegyik előterjesztést elfogadták a döntéshozók.

Elsőként a civil szervezeteket érintő határozat került terítékre. A “Gyepes tanya” Turisztikai Egyesület fejlesztési céljaihoz, a Tanyavilágban Élők Érdekvédelmi Egyesület pedig szakmai céljainak eléréséhez nyújtott be pályázatot a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága felé. A kérelmeket pozitívan bírálták el, a támogatási összeg megérkezéséig azonban az egyesületeknek kell finanszíroznia a fejlesztési kiadásokat. A gyulai önkormányzat ezért döntött úgy, hogy előfinanszírozás formájában, kamatmentesen visszatérítendő kölcsönt nyújt számukra.

Gyula városa több mint egy évtizede használja állandó jelzőként a “történelmi fürdőváros” kifejezést. A városvezetés döntése értelmében pályázatot írtak ki a város arculatának teljes megújítására – figyelembe véve a városmarketing-szakma helyi képviselőinek javaslatát. A Gyulai Turisztikai Kft. ügyvezetője, Komoróczki Aliz a pályázat célját ismertette.

Az arculat alapfeltétele, hogy online és offline formában is működjön, illetve a már meglévő cégek arculatával egységesen működhessen. A beérkezett pályamunkákat a 2020 januári képviselő-testületi ülésen mutatják be.

A képviselők döntést hoztak az Eszperantó tér 1-2. szám alatt található “műhely, raktár” ingatlanról is, melyet illetően az önkormányzat elővásárlási joggal rendelkezik. Ezt el is fogadta a grémium és él ezzel a lehetőséggel, így 5 millió 500 ezer forintos vételárért vásárolta meg az ingatlan tulajdonjogát.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …