2021. február 27., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 07. 30.

Témák:

– Hat napirendi pontról tárgyaltak a képviselők a júliusi, rendkívüli testületi ülésen. A civil szervezetek számára szükséges előfinanszírozási kölcsön nyújtása mellett a város arculatának a megújításáról is döntött a grémium, ennek érdekében a város pályázatot hirdet.

– Bemutatta képviselőjelöltjeit a Gyulai Városbarátok Köre. Az őszi önkormányzati választásra polgármesternek Durkó Károlyt jelöli a szervezet elnöksége.

– Az árvízvédelmi töltésen már zajlik a kerékpárút építése Gyula és Városerdő között. A beruházás várhatóan az eredeti határidőnek megfelelően, szeptemberben fejeződik be.

– A közelmúltban, Bulgáriában zajlott a Körrepülő Modellek Európa Bajnoksága, melyen a magyar válogatott modellezők csapata aranyérmet, az egyéni kategóriában Elekes Imre ezüstérmet szerzett. A gyulai Dobos István Modellező Klub tagjával Kézjegy című műsorunkban a versenyzésről, a sportágról és a kezdetekről beszélgettünk.

– Csütörtökön kezdődik az Erdélyi Hét a Gyulai Várszínházban. A tematikus programsorozat kilenc előadása minden korosztály igényeinek kedvez. A történelmi és aktuálpolitikai témájú darabok mellett musical és bábelőadás várja a színházba érkezőket.

Nézze meg ezt is:

A járási településfejlesztési stratégiáról egyeztettek Gyulán

Új Európai Uniós pénzügyi ciklus kezdődött az idei évvel – írta közösségi oldalán Görgényi Ernő …