2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyulai sikerek a Körrepülő Modellek Európa Bajnokságán

Július 14 és 20 között Bulgáriában rendezték meg a Körrepülő Modellek Európa Bajnokságát. A magyar válogatott modellezők egyéniben és csapatban is képviselték hazánkat.

A versenyen a sebességi modell csapat aranyérmet szerzett, megelőzve az olasz és az orosz csapatot. Az Elekes Imréből, Csoma Györgyből és Szvacsek Ferencből álló válogatott összeredménye 899,2 km/h volt. A csapat két tagja, Csoma György és Elekes Imre a gyulai Dobos István Modellező Klub két tagja. Utóbbi egyéniben második helyezést ért el 302,8 km/h sebességgel. Őt csak az olasz Luca Grossi tudta megelőzni 304,9 km/h sebességgel.
Elekes Imre eredményéhez nem csak szaktudása, tapasztalata, hanem Mult József klubelnök segítsége is nagyban hozzájárult. Ugyanis a körrepülők motorjait évek óta ő tuningolja a magyar válogatott számára.

Elekes Imre elárulta, tizenkét éves kora óta tagja a gyulai modellező klubnak, és csak azért kezdett körrepülőkkel foglalkozni, mert ott nem kellett annyit futni. Azóta már a tizennyolcadik gépét építette meg, ezzel ért el második helyezést az Európa Bajnokságon. Elekes Imre kifejtette, reptetés közben a fél kilogrammos gép 25 kilósnak tűnik, ezért csak jó fizikumú emberek versenyeznek. Emellett teljesen más lelkiállapotba kerül ilyenkor, tette hozzá.

Kézjegy című műsorunkban Elekes Imrével a sportág jelenlegi helyzetéről is beszélgettünk. De szó esett a gépekről, az edzésről, és arról, hogyan jutott el a klub pincéjéből az első gép megépítéséig, majd a világversenyekig.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …