2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyermek- és családi nap a Zápor-tónál

Gyermek- és családi napot tartott az ÁGOTA Alapítvány

Több ezer gyermek, szülő, nevelőszülő játszott és bulizott együtt június 1-jén az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által szervezett Gyermek- és családi napon a Zápor-tónál. A rendezvény fő célja, hogy közös élményt nyújtson a környékbeli és a nevelőszülőknél vagy lakásotthonokban élő gyermekeknek.

Fagyi, vattacukor, csillámtetoválás, csocsó, ugrálóvár, boldog és mosolygó gyermekek – ezt láthattuk a Zápor-

tónál. Délelőtt több mint háromezer gyermek vette birtokba a környéket, ahol idén is megrendezte hagyományos gyermek- és családi napját a ÁGOTA Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató.

– A Dél-alföldi régióból – Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyéből – érkeztek gyermekek, akik nevelőszülőknél és lakásotthonokban élnek. Ahogy látszik, rengetegen jöttek innen a környékről is, hiszen ennek a napnak pont az a célja, hogy integrálja a családban, illetve az állami gondoskodásban élő gyerekeket – mondta Kothencz János főigazgató. Hozzátette, a rendezvénnyel az elő­ítéletek csökkentése is a céljuk, hiszen minden gyermek megérdemli a gondoskodást, az élményeket.

– Ugrálóváraztam és a bikán is ültem már eddig – mondta a 10 éves Dávid, aki nevelőanyukájával és három nővérével jött el a családi napra.

– Én egy kérdőívet töltöttem ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának sátrában – mesélte Torgyik Cintia, aki Fajszról érkezett. Halkan árulta el, hibátlanul sikerült. A fiúknál az élő csocsó és a trambulin tarolt, és persze gyorsan fogyott az ingyen vattacukor és a fagylalt is. A megyei mellett a Szegedi Rendőrfőkapitányság is kitelepült, hosszú évek óta jó a kapcsolatuk az alapítvánnyal, gyakran szerveznek közös programokat. A nevelőszülői hivatást is népszerűsítették a gyermeknapon, ahol nevelőszülőktől szerezhettek információt az érdeklődők.

Már délelőtt rengetegen voltak a Zápor-tónál, de kora délutánra ez a szám megduplázódott. Az Apostol zenekar koncertjén közel ötezren voltak. Sokan tomboltak együtt az Animal Cannibals-szel, ám a gyerekek nagy része a tinisztár Dorinát várta a legjobban.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …