2021. március 1., hétfő
FONTOS

Kovács Vandával vitték színre Frida Kahlo életét

A Gyulai Várszínház kamaratermében, hétfőn, Frida Kahlo mexikói festőművész hányattatott sorsát mutatták be Bodor Böbe rendezésében. Az előadás címszerepét a gyulai színésznő, Kovács Vanda játszotta, aki elárulta, közel áll a szívéhez ez a szerep. Bár utoljára februárban adták elő közönség előtt, ettől függetlenül azóta is minden nap foglalkozik vele, hiszen olyan mély hatást gyakorolt rá a festőnő tragikus életútja. Kiemelte, az egyik legnehezebb jelenet az, amikor Frida megtudja, hogy férje a húgával lépett félre.

A darab egyik különlegessége az, hogy ugyan számtalan szerep megjelenik a színpadon, a nézők azonban mindezt csupán négy színész előadásában láthatják. Auksz Éva Fridán kívül az összes nőt, Géczi Zoltán a fiatal férfiakat, míg Ilyés Róbert Diego Rivierát, a festőnő apját és Leo doktort játszotta. De megjelentek a legismertebb műveik is még inkább kifejezve azt a fajta alkotói energiát, küzdelmet, mely hozzájárul Frida Kahlo népszerűségéhez.

A Bartók Kamaraszínház előadását követően a nézők a Gyulai Várszínház színpadán a Migránsoook, avagy túlsúlyban a bárkánk című darabot láthatják.

Nézze meg ezt is:

64 új fertőzött Békés megyében

13322-ről vasárnap 64 új esettel 13386-ra nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március óta …