2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Értékes mobiltelefont loptak Gyulán

Egy nagy értékű mobiltelefont hagyott a tulajdonosa a kerékpárja első kosarában Gyulán, az egyik üzlet előtt. Amíg bement vásárolni, a készüléket ellopták. A rendőrség keresi a bűncselekmény elkövetőjét és egyben kéri, hogy mindenki vigyázzon a személyes dolgaira!
Ellopták egy fiú mobiltelefonját 2019. augusztus 5-én Gyulán, a Béke sugárúton. A gyermek édesapjával ment vásárolni, egy üzlet előtt letették a kerékpárjukat. A kerékpár első kosarában benne maradt a készülék. Amíg bementek a boltba vásárolni, valaki ellopta a több mint kétszázezer forintot érő telefont.

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei keresik a lopás elkövetőjét és a mobiltelefont. A rendőrség kér mindenkit, hogy vigyázzon a személyes dolgaira! Az irataikat, pénztárcájukat, mobiltelefonjukat lehetőleg cipzáras mély zsebben, vagy táskában vigyék! A táskájukat mindig cipzárazzák be és még rövid időre se hagyják sehol őrizetlenül. Vásárlás közben ne tegyék be a bevásárlókocsiba, mert amikor az áruk között válogatnak és hátat fordítanak a kocsinak, pillanatok alatt bárki kiemelheti onnan. A kerékpárjukat, ha őrizetlenül hagyják, gondosan zárják le és a kormányon, a kerékpár kosarában ne hagyjanak semmit! Vízpartra, strandra csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire előre láthatólag szükségük lesz. Ha nincs értékmegőrző, a táskákra, személyes iratokra, pénztárcákra, telefonokra, kulcsokra vigyázni kell! Az, hogy egy törölközővel letakarják ezeket a dolgokat, semmilyen védelmet nem jelent. A legjobb, ha egy társaságból valaki mindig az értékek mellett marad. Parkoló autó ülésén, utasterében se hagyjanak semmit, ami felkeltheti a rossz szándékkal nézelődők érdeklődését! Mielőtt őrizetlenül hagyják az autójukat, tanácsos ellenőrizni, hogy minden ablakot felhúztak-e és az ajtók zárva vannak-e.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …