2021. március 2., kedd
FONTOS

240 gyermeket fogadott idén a Hetedhét Játékváros

Láthatóan nagy munka zajlott a Hetedhét Játékváros konyháján, ahol a Lila iskolában felépített város lakosságának készültek a finomságok.

De ugyanúgy komolyan vették a munkát a Jura TV dolgozói vagy a Frédi-Béni festőműhely alkotói. A Gyulán évről-évre egyre népszerűbb ditzingeni projektből indult gyermektábort közel 10 éve szervezik meg a városban. Ebben az évben 240 gyermek vett részt a kéthetes programon és örömmel csöppentek bele a játékváros “felnőtt” életébe.

A program teljes módszertana arra épít, hogy a 8 és 12 éves kor közötti gyerekek és a velük dolgozó fiatalok tudatosabban használják a pénzt, emellett a különböző feladatok során megtanulják a demokrácia alapjait. Az elmúlt években azonban jelentős változásokon is átesett a tábor.

A tábor elején természetesen idén is választottak polgármestert a gyerekek, felállt az aktívan működő rendőrség és bíróság is. A szervezők elmondták, hogy szerencsére a bíróságnak nem volt sok feladata a tábor alatt, ugyanakkor a rendőrségnek bizony akadt dolga, az iskola folyosóin ugyanis tilos volt szaladgálni, mely szabályt többen nem bírtak betartani a táborlakók közül.

Nézze meg ezt is:

36 új fertőzött Békés megyében

A hétfői 13 425-ről kedden 13 461-re nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március …