2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Külterületi turisztikai lehetőségekről tanácskoztak a tanyavilágban élők

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően konferenciát szervezett a Tanyavilágban Élők Érdekvédelmi Egyesülete.

Az eseményre a Gyula külterületén élő lakosokat hívták meg. Itt a térséget érintő turisztikai lehetőségekről tanácskoztak, vagyis, hogy milyen programlehetőségek adódhatnak a vendégek számára, melyek akár belterületi rendezvényekkel is összekapcsolódhatnak.

A városban jelenleg is ki lehet emelni olyan helyszíneket, melyek eddig is szerepet vállaltak a tanyavilág népszerűsítésében, mint például a Tanyamúzeum Szentbenedeken. A tanácskozók célként tűzték ki, hogy a meglévő értékekkel együtt szeretnének egy olyan egységes turisztikai rendszert kialakítani, mely magába foglalja azokat a lehetőségeket, melyeket később benyújthatnak a gyulai turisztikai szakemberek részére.

Az eseményen elhangzott, hogy a tanyavilágon belül számtalan gasztronómiai különlegesség is kínálkozik az érdeklődők számára.

Jónás Balázs a gyulai Tourinform iroda vezetője azokról a lehetőségekről beszélt, melyek ezidáig is adottak voltak Gyula vonzáskörzetében, szóba jöhet ez esetben Szanazug vagy Városerdő. A szakember azt is hozzátette, hogy manapság a fürdővárosban is egyre inkább tapasztalható a “slow” turizmus, vagyis, hogy a városi nyüzsgés után a vendégek nyugalomra vágyva fedezik fel és élvezik a tanyasi világ csendjét.

A külterületi programokkal kapcsolatban fontos megemlíteni a városban jelenleg is zajló kerékpárút fejlesztéseket, melyek befejeztével a biciklis túrázók is több útvonalat használhatnak.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …