2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Balogh Ferencné népviselet készítő munkái láthatóak a Tájvízházban

Szák Zselyke Zsuzsanna három andrásfalvi dallal készült a közönség számára a gyulai Tájvízházban rendezett kiállításmegnyitóra.

Augusztus másodikán Balogh Ferencné népviselet készítő munkáit csodálhatták meg a látogatók. A felvételen is látható viseletek nagyrészt a Békés Megyei Népművészeti Egyesület nyári tábora alatt készültek. Közöttük megtalálható a békéscsabai szlovák népviselet, az ormánsági, székelyföldi, illetve széki népviselet is. Balogh Ferencné már több, mint 19 éve foglalkozik komolyabban kedvenc időtöltésével, és évente mindig egy új darabbal bővíti munkáit.

Balogh Ferencné első ruháit még fotók alapján alapján készítette el, később amikor lányai néptánc óráira szükség volt népviseletre, akkor kezdte el elszántan képezni magát. Több tanfolyamot is elvégzett és konferenciákra is eljárt. A Békés Megyei Népművészeti Egyesület tagja a csoportos utazásokon is rendszeresen részt vesz, így már több helyen is megtekinthetőek voltak kézműves munkái. A kiállítást Pál Miklósné, az egyesület elnöke nyitotta meg.

A kiállítás egészen szeptember 8-ig tekinthető meg, minden keddtől vasárnapig a Tájvízház alapbelépőjével.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …