2019. augusztus 22., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 08. 08.

Téma:

– Idén nyáron is csúcsközelben van a gyulai turizmus. Az Almásy-kastély Látogatóközpont továbbra is az egyik legkedveltebb helyszín a turisták körében. Június 31-ig több, mint 33 ezren látogatták meg a létesítményt, a várat 42 ezren keresték fel. Az Erkel Hotel a tavalyi tendenciát követi idén is, vagyis telt ház közeli állapot jellemzi az egész nyár folyamán.

– A Gyulai Várszínházban évek óta foglalkoznak kortárs írók darabjainak felolvasószínházi előadásával. Idén Székely Csaba Semmit se bánok című művét marosvásárhelyi színészek mutatták be.

– A hazai vereség után a licenszgondokkal küzdő, de az első fordulóban mégis döntetlent játszó Balmazújváros ellen próbált meg javítani a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Joao Janeiro a Budafok elleni vereség után több helyen is változtatott csapatán.

– Balogh Ferencné népviselet készítő munkáiból nyílt kiállítás a gyulai Tájvízházban. A szeptember 8-ig megtekinthető tárlatra az alkotó régi művei mellett a nyári alkotótábor során készült műveit hozta el. A kiállítóteremben megcsodálható az ormánsági, székelyföldi illetve a széki népviselet is.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2019. 08. 14.

Témák: – Újabb két kiadvánnyal segíti a fogyasztók tájékoztatását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. …