2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Kolozsvári társulat előadásával zárult az Erdélyi Hét

A Gyulai Várszínház Erdélyi Hetének a záró előadását rendezték meg szerda este.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház a Homemade című darabbal érkezett a gyulai közönséghez. Az előadás során olyan tipikus családi viselkedések és problémák jelentek meg különböző szituációkban, melyek sokak számára ismerősek lehetettek.

Az előadás készítői nem bízták a véletlenre a darab hitelességét. 2016 márciusában több, mint 70 mélyinterjút készítettek Erdélyben élő, 12 és 19 év közti fiatalokkal, illetve felnőttekkel a szülő-gyermek kapcsolatokról. Az alkotói folyamat alatt a színészek egy workshopon is részt vettek, ahol több napot egy fedél alatt töltöttek.

Az előadás létrehozói pszichológusokkal és szociológusokkal együtt dolgozták ki a darabban megjelenő személyiségeket. Céljuk azt volt, hogy ténylegesen megismertessék és átadják a nézők számára a fennálló problémákat, melyekről lehet, hogy sokan nem is mernek beszélni.

Az Erdélyi Hét tehát egy vicces, humoros ugyanakkor tanulságos darabbal zárult. A színészek elmondták, remélik, előadásaik segítik közösségünket, hogy többen észrevegyék a családon belüli problémákat és könnyebben induljon el párbeszéd a családtagok között.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …