2021. március 2., kedd
FONTOS

Az apját is meglopta a gyulai férfi – letartóztatták

Gyulai Járási Ügyészség

A Gyulai Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a 20 éves férfinak, aki közel négy hónap leforgása alatt nyolc vagyon elleni bűncselekményt követett el Gyulán – tájékoztatott Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.

A fiatal férfi 2019. áprilisában és augusztusában három sértettől – köztük az apjától is – a pénztárcáját lopta el a bennük lévő 97.000 forinttal, személyes iratokkal, bankkártyákkal együtt. Az egyik nőtől megszerzett bankkártya érintéses fizetésre is alkalmas volt, így azzal különböző üzletekben vásárolt a férfi 4.200 forint értékben, míg egy másik bankkártyával megpróbált pénzt felvenni, azonban ez nem járt sikerrel.

Ezeken túl a férfi 2019 júliusában és augusztusában három kerékpárt is ellopott, amelyek közül kettőt a rendőrök lefoglaltak, így az ezen cselekményekkel okozott összesen 115.000 forint kárból 95.000 forint megtérült.

A férfi 2019 májusában pedig úgy akart pénzhez jutni, hogy bemászott az egyik gyulai étterem udvarára, ahonnan értékesítési céllal két darab 50 literes söröshordót vitt el magával. A hordók elszállítása azonban túl nehéznek bizonyult, ezért azokat az étteremtől nem messze hátrahagyta, így az 50.000 forintos kár megtérült.

A gyanúsított előállítása 2019. augusztus 8-án történt meg, amikor a ruházatátvizsgálás során nála a rendőrök kábítószert, marihuánát találtak. A férfit a nyomozó hatóság 6 rendbeli lopás, 2 rendbeli csalás és kábítószer birtoklás miatt vonta felelősségre.
A hajléktalan, munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi letartóztatásának kezdeményezésére azért került sor, mert a vele szemben korábban folyamatban volt eljárásokban elfogatóparancsot kellett kibocsátani, ugyanis idézésekre nem jelent meg. Így tartani kell attól, hogy szabadlábon elszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől.

Megállapítható a férfi előéleti adatai alapján az is, hogy korábbi gyanúsítotti felelősségre vonásait követően újabb bűncselekményeket követett el. A férfi személyi körülményei és a cselekmények sorozatjellege alapján fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon újabb bűncselekményeket követne el.

A férfi letartóztatását a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a szombati napon egy hónapra elrendelte.

Nézze meg ezt is:

Rendőrségi felhívás

Gyulán, a Mátyás király utca 7. szám előtt 2021. február 24-én 8 óra 15 perc …