2021. február 25., csütörtök
FONTOS

Lakossági fórumon tárgyaltak az Airbus Helicopters gyulai üzeméről

Görgényi Ernő polgármester 2019 májusában egy sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az Airbus Helicopters és a Magyar Kormány révén alkatrészgyártó üzem létesül Gyulán.

Itt helikopterek dinamikus rendszereihez szükséges precíziós alkatrészeket fognak előállítani, a világ egyik vezető repülés és űrtechnológiai vállalatának összes helikoptertípusa számára.

A képeken látható felvételek a Csabai út és az elkerülő út közötti déli ipari területen készültek, ahova az üzem építését tervezik.

A napokban egy lakossági fórumon ismertették a beruházáshoz szükséges Helyi Építési Szabályzat módosításának dokumentumait.

A ma is gazdasági, részben kereskedelmi ipari területet egy erdősáv keresztezi, melynek felszámolása szükséges a gyár építéséhez, ez pedig a város szerkezeti tervének a módosítását jelenti.

A kivágandó erdőfelület pótlását elvégzi az önkormányzat, azonban ezt nem ezen a területen fogja megtenni, hanem a Kisdelta árvízi szükségtározó területén.

A lakossági fórumon az építkezés előtti vázlatterveket is bemutatták, itt azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a végeredmény még eltérhet a közelmúltban bemutatottaktól. Az érintett lakosság, illetve egyéb szervezetek véleményt, észrevételt, javaslatot tehetnek augusztus 17-ig papír alapon a polgármesternek vagy elektronikus levélként a beres@gyula.hu e-mail címre.

Nézze meg ezt is:

Gyorsul a járvány terjedése: 88 új fertőzött Békésben

A szerdai 13 065-ről csütörtökön 13 153-ra emelkedett a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március …